Tervetuloa hamstereideni pariin!

Hamsterit ovat olleet osana elämääni jo noin vuodesta 2003, vaikka oman ensimmäisen syyrialaisen hamsterini sainkin vasta vuoden 2004 puolella. Ensimmäinen syyrialaiseni oli pk musta naaras Nuppu. Se ostettiin eläinkaupasta, ja hoidin sitä kuin silmäterääni, vaikka tietämättömyyteni vuoksi se joutui asumaan minidunassa ja pääsi kesäisin ulkoilemaan. Nykyään olen oppinut näistä virheistä ja hamsterini asuvat tilavemmissa asumuksissa ja ne ovat täysin sisäeläimiä.

Nupun jälkeen minulle tuli syyrialainen hamsterinaaras Cinderella eli Sinna. Se oli lyhytkarvainen musta, samasta eläinkaupasta kuin edellinenkin. Sinnan kuoltua päätin, etten hanki enää ainuttakaan syyrialaista eläinkaupasta. Niinpä perheeseen muutti pitkän odottelun jälkeen Vivaldine's -hamsterikasvattajilta suloinen lk keltainen uros "Remu" (s. 7.4.2007), joka elikin pitkän elämän ja poistui taivaaseen 7.9.2009. Remulla eli upealla Vivaldine's Tambur Tähtisilmällä oli sydän täyttä kultaa.

Remun aikana hamsteri-intoni vain kasvoi kasvamistaan. Vuonna 2008 marraskuussa kaverilleni syntyneet hamsterinpoikaset täyttivät sydämeni, ja minulle muutti kaksi suloista ja äärettömän kilttiä sekä herttaista syrkkilapsosta. Toinen hamstereista oli uros, Timothy Tähtiaate eli Timi ja toinen naaras, Taiga Tähtikimara eli Taika.

Eikä hamsterini näihin kolmeen loppunut. Mukana menossa hääri helmikuuhun 2009 asti myös vkh talvikko Amelia Liberté, joka kuoli 2 vuoden ja 1 kuukauden iässä. Amelian jälkeen, maaliskuussa, minulle muutti vkh talvikko Aicha Chérie eli Aisha. Vuoden 2009 helmikuussa, tarkalleen ystävänpäivänä, minulle muutti upea lk hopeanharmaa vn naaras Diva Deborah, jolla teetin lokakuussa poikasia vuoden 2009 kesäkuussa ostamallani pk soopeli uroksella nimeltä Lenni Lokinpoikanen.

Lenni Lokinpoikanen, tuttujen kesken Nessu, tuli minulle Tampereelta, Saana Kankareelta, joka onkin siitä lähtien ollut hyvä ystäväni ja auttajani hamsterien kanssa ja kertonut minulle milloin mitäkin hyödyllistä. Kiitos Saana! :) Nessun ja Diivan poikaset syntyivät 11.10.2009, ja se päivä jääkin mieleeni. Ensimmäinen kasvattamani hamsteripoikue oli iso askel hamsteritouhuiluissani. Poikasista-linkistä voit lukea lisää poikueesta. Itselleni poikueesta jäi pk naaras Hilary Hienohelma. Siitä eteenpäin hamstereita on ollut useita ja niitä tulee myös olemaan. Kuten sanotaan: "And the rest is history".

Pirtsakoin hamsuterveisin, Karoliina V.

Olen Suomen Hamsteriyhdistys ry:n sekä
Suomen Kani- ja Jyrsijäliitto ry:n virallisesti
hyväksymä hamsterikasvattaja syyrianhamstereille
väreissä pk & lk seepianharmaa ja hopeanharmaa!